Αρχική > ανακοινώσεις & δελτία τύπου, εργατικό κίνημα, εργατικά > Απάντηση στη χυδαία επίθεση του «Ριζοσπάστη» για το Συνδικάτο Μετάλλου Ιωαννίνων

Απάντηση στη χυδαία επίθεση του «Ριζοσπάστη» για το Συνδικάτο Μετάλλου Ιωαννίνων

Σε μια πρωτοφανή λασπολογία επιδίδεται η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» της 3/11/2012 (σελίδα 15), σχετικά με τη δράση του σωματείου Μετάλλου Ιωαννίνων και της πλειοψηφίας του, την οποία έχει το εργατικό σχήμα «Ταξική Ενότητα», στο οποίο συμμετέχουν και το οποίο στηρίζουν τα μέλη του ΝΑΡ. Κατηγορεί τους «συνδικαλιστές του ΝΑΡ» και το ίδιο το ΝΑΡ, ότι πριμοδοτούνται και συνεργάζονται με βιομήχανο και την εργοδοσία! Η δράση του Σωματείου Μετάλλου είναι γνωστή σε όλο το Νομό Ιωαννίνων, κρίνεται και έχει κριθεί πολλές φορές από τους εργαζόμενους. Το ίδιο και η στάση και δράση του ΝΑΡ, το οποίο -με όλες τις αδυναμίες του που πάντα αυτοκριτικά και ανοιχτά θέτει στην εργατική τάξη-, ποτέ και πουθενά δεν έχει συνεργαστεί με κάνένα κέντρο εξουσίας και καμία εργοδοσία. Αυτή την κατηγορία, η οποία είναι πολύ σοβαρή και ιδιαίτερα επικίνδυνη, ας μην την χρησιμοποιούν οι καθοδηγητές του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, να την ανακαλέσουν αμέσως!! Ας βρούν κάτι άλλο για να καλύψουν την απουσία και τον πανικό τους!

Όπως φαίνεται, οι εκλογές του σωματείου Μετάλλου πλησιάζουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνουν ότι είναι δυνατό για να «παρέμβουν», μόνο που αντί για εργατική δράση και συμβολή στην ενίσχυση της ταξικής κατεύθυνσης και ανάπτυξης του σωματείου, δεν έχουν άλλη πολιτική και επιδίδονται σε χυδαία λασπολογία. Θα τους κρίνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την διαδρομή του σωματείου και των ταξικών συνδικαλιστών του!

Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση του σχήματος «Ταξική Ενότητα» στο Σωματείο Μετάλλου Ιωαννίνων σχετικά με τη χυδαία επίθεση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΣΤΙΣ 3/11/2012 σελίδα 15 ΤΗΣ «ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μια μέρα αφού τα ΜΑΤ κάνουν επίθεση στη ΔΩΔΩΝΗ για να πετάξουν έξω τους αγροτοκτηνοτρόφους που έκαναν κατάληψη για να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΩΔΩΝΗ και ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε, θυμήθηκε να εξαπολύσει επίθεση κατά της δράσης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ για σύμπλευση με την εργοδοσία και εργατοπατερισμό.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ είναι ένα σωματείο που χρόνια τώρα δίνει τη μάχη για απόκρουση της επίθεσης εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, με συμμετοχή πάνω από 90%, στις απεργίες, με ενεργή συμμετοχή των μελών στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου, οι οποίες πραγματοποιούνται με πλατιά δημοκρατία σχεδόν κάθε μήνα.

Την στιγμή που επτά εργαζόμενοι – υποψήφιοι της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ- στις εκλογές του σωματείου στις 12 του Νοέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και δίνουν καθημερινά τη μάχη για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ κατηγορεί με θρασύτητα την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για αυτά που κάνουν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ. Εδώ και 10 χρόνια τα μέλη του ΠΑΜΕ εμφανίζονται μόνο λίγο πριν τις εκλογές, εγγράφουν μέλη για να εκλεγούν στο ΔΣ του σωματείου και μετά εξαφανίζονται. Στις Γενικές Συνελεύσεις δε συμμετέχουν και στους χώρους δουλειάς κάνουν αυτά ακριβώς για τα οποία κατηγορούν την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ «ΠΑΣ ΜΗ ΠΑΜΕ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ».

Επίσης το άλλο γνωστό θέμα στα Γιάννινα με τα μέλη του ΠΑΜΕ είναι ότι αρνούνται να πληρώσουν τις συνδρομές τους στο Εργατικό Κέντρο, με αποτέλεσμα αυτό να βοηθά την περαιτέρω διάλυση των σωματείων και να δημιουργεί μια κατάσταση η οποία βοηθά μόνο τις πολιτικές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Η ιστορία του καθενώς είναι δεδομένη. Για αυτό συνάδελφοι του ΠΑΜΕ και του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ σταματηστε τη λασπολογία που βοηθά την εργοδοσία και βοηθήστε το σωματείο να συνεχίσει την αντάξια αγωνιστική ιστορία του απέναντι στη βάρβαρη επίθεση των πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ, 3 ΝΟΕΜΡΗ 2012

Και εδώ η χυδαία λασπολογία του «Ριζοσπάστη»: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7123777&publDate=3/11/2012

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: