Αρχική > Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, απεργία, εργατικό κίνημα, εργατικά, κινητοποιήσεις > Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με τα πρωτοβάθμια σωματεία

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με τα πρωτοβάθμια σωματεία

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ

9.30 π. μ. Καμάρα,
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των πρωτοβάθμιων σωματείων


Με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκουν να περάσουν σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρατίας και καταστολής.

Ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες, την υγεία, την παιδεία, τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ, καταργούν τις Σ.Σ.Ε., απελευθερώνουν τις απολύσεις, γενικεύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Υλοποιούν τον πιο απάνθρωπο προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες, που υπέγραψαν μαζί με τη μισητή τρόικα των τοκογλύφων «δανειστών. Περικόπτουν άγρια κάθε είδους κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και επιδόματα, προγράμματα για δημόσιες επενδύσεις, επιχορηγήσεις στους δήμους, μάς φορτώνουν απίστευτα φορολογικά βάρη μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης, εισιτηρίων, διοδίων κλπ. και δίνουν προκλητικά κίνητρα στο κεφάλαιο μειώνοντας δραστικά τη φορολογία του από 24 σε 20%.

Προετοιμάζουν τη λεγόμενη αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση του χρέους, δηλαδή την επιβολή καθεστώτος οικονομικής αφαίμαξης και κοινωνικού στραγγαλισμού των εργαζομένων για τα επόμενα χρόνια. Για τα κέρδη των επιχειρήσεων, για τις ορέξεις των δανειστών και των τραπεζιτών «χρεώνουν» τη ζωή μας για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο και καμιά υποχρέωση να αναγνωρίσουμε χρέη, που αποτελούν προϊόντα τοκογλυφίας, ρεμούλας και κερδοσκοπίας. Στις 23 του Φλεβάρη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, οι δρόμοι και οι πλατείες όλων των πόλεων πρέπει να μετατραπούν σε ορμητικά ποτάμια εκατοντάδων χιλιάδων απεργών, ποτάμια απειλητικά για τη σύγχρονη δικτατορία των αγορών, που δεν θα υποχωρήσουν, όπως μπορεί να ελπίζει ο υποταγμένος συνδικαλισμός των ηγεσιών ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αλλά θα κλιμακώσουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους και το επαχθές χρέος στους τοκογλύφους, για να ξεσηκωθούμε ενάντια στην κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τη δικτατορία των αγορών. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου – μείωση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Ανυπακοή στους αντιλαϊκούς νόμους και ανένδοτο αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς για: απαγόρευση των απολύσεων, μείωση του χρόνου εργασίας, μείωση όλων των ορίων συνταξιοδότησης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Συλλογικές συμβάσεις ανατροπής της λιτότητας και των όρων του μνημονίου παντού, σε όλα τα επίπεδα – εθνικό, κλαδικό, επιχειρησιακό.
Να μην πληρώσουμε αυξήσεις στα βασικά λαϊκά αγαθά, εισιτήριο σε νοσοκομεία, διόδια και νέους φόρους.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις σε ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, δημόσιες επενδύσεις υπέρ των λαϊκών αναγκών.
Για νίκη στον αγώνα των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους και άνοιγμα των συνδικάτων σ’ αυτούς, που είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους και χαρίζει κέρδη στο κεφάλαιο και την εργοδοσία.

9.30 π. μ. Καμάρα,
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των πρωτοβάθμιων σωματείων

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
Υπερασπίζουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!
Ανατρέπουμε συνολικά το Μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς νόμους

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: