Αρχική > ΝΑΡ, αντιΕΕ, ανακοινώσεις & δελτία τύπου, εργατικό κίνημα, εργατικά > Σύμβαση πείνας και ελαστασφάλειας θέλει η ΓΣΕΕ

Σύμβαση πείνας και ελαστασφάλειας θέλει η ΓΣΕΕ

Ως …συνέταιρος της κυ­βέρνησης και των βιομη­χάνων εμφανίζεται η ΓΣΕΕ, η οποία με το κατ΄ όνομα διεκδικητικό πλαί­σιο που κατέθεσε ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμ­βαση Εργασίας, στηρίζει την πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων και της ελαστι­κής εκμετάλλευσης.

Αντί να απαιτήσει ρι­ζικές αυξήσεις στους μισθούς και κατώ­τερο μισθό 1.400 ευρώ για όλους, όπως έχουν κάνει πολλοί κλάδοι εργαζομένων, με δεδομένο ότι όπως και η ίδια δηλώνει, η Ελλάδα έχει διπλάσιο ποσοστό φτωχών εργα­ζομένων (14%) από το μέσο όρο (7%) στην ΕΕ, η ΓΣΕΕ αρνείται να διεκ­δικήσει καν ποσοστό αύξησης, ώστε να μη βρεθεί εκ των υστέρων, όταν θα έχει βά­λει την προδοτική υπογραφή της εκτεθει­μένη. Αντίθετα, «διασπά» τους εργαζόμε­νους σε δύο ταχύτητες: Για το πιο φτωχό και νεότερο κομμάτι εργαζόμενων προ­τείνει αυξήσεις ψίχουλα στον κατώτερο μισθό, ενώ στους υπόλοιπους βάζει θηλειά, θέτοντας η ίδια ως ανώτατο όριο τον πληθωρισμό, δηλαδή το 2%!

Στο ά­θλιο σχέδιο της νέας σύμβασης, η ΓΣΕΕ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της ελαστικής εργασίας, αφού προτείνει ….διορθώσεις στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα.

Αντί να απαιτήσει την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εκμετάλλευσης, η συνδικαλι­στική γραφειοκρατία βαφτίζει «αιτήματα» τη θέσπιση «κατώτατου ορίου ωρών ερ­γασίας στη μερική απασχόληση 4 ώρες ανά ημέρα…» και «ανώτατου επιτρεπόμε­νου ορίου των εργαζομένων με μειωμένη απασχόληση ανά επιχείρηση 10% του προσωπικού τους». Ομολογεί τη συμφω­νία της με την εκ περιτροπής εργασία που εφάρμοσαν εργοστάσια που αργότε­ρα έκλεισαν αρκεί να υπάρχει «έγγραφη συμφωνία εργοδότη και μισθωτού» και να θεσπισθεί «ανώτατο χρονικό όριο».

Ακό­μα και με το αίσχος της μαθητείας και της απλήρωτης εργασίας που συνεπάγεται συμφωνεί η ΓΣΕΕ (επαναλαμβάνει τα ίδια για 10% του προσωπικού!).

Αντί να οργα­νώσει τον αγώνα για κατάργηση των α­πολύσεων, ζητά …κοινωνικό σχέδιο από τους εργοδότες και «διαβούλευση», ενώ επαναφέρει το …επαναστατικό αίτημα της «αιτιολόγησης των απολύσεων», λες κι αυτό είναι που θα αποτρέψει τους ερ­γοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΟΙ: ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ – ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑΝΑΡ – Ηπείρου

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: