Μεγάλη Παναθηναϊκή Συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Διαβάστε ολόκληρη την Εισήγηση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • Το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σχεδιάζει τις παρεμβάσεις στις επόμενες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.
  • Μαζική ήταν η Παναθηναϊκή συγκέντρωση-εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 15 Ιουλίου στη Γεωπονική.

Στη μαζική συγκέντρωση του Μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, παρουσιάστηκε εισήγηση του Συντονιστικού με εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών και τις βασικές προτεραιότητες για την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν πολλοί αγωνιστές καθώς και τοπικές συνελεύσεις.

Όπως αναφέρει και η εισήγηση του Συντονιστικού «Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι στους δρόμους του αγώνα, της σύγκρουσης, της ανατροπής, της ελπίδας και της προοπτικής για μια άλλη αριστερά, μαχητική, δυναμική και αποτελεσματική. Την αριστερά των προσδοκιών και των οραμάτων μας, της ανατροπής και της ευθύνης, της μάχης και του αγώνα, αλλά και της οικοδόμησης του μέλλοντός μας. Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός.»


Στην τοποθέτησή του στην Παναθηναϊκή Συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ τόνισε ότι «προϋπόθεση για μια αποτελεσματική παρέμβαση του Μετώπου είναι η ενοποίηση σε ένα θεμελιώδες πολιτικό πρόγραμμα, σχέδιο και στόχους και όχι απλά μια τυπική συμφωνία και στην πράξη διάχυση στα κινήματα-μέτωπα, με το δικό του σχέδιο ο καθένας. Με μαζική μαχητική απάντηση στην κρίση, με αντικαπιταλιστικό εργατικό πρόγραμμα και μέτωπο. Οι σύγχρονοι πληβείοι του ολοκληρωτικού καπιταλισμού δεν έχουν ανάγκη από την αναποτελεσματική διαχειριστική αντίληψη του «νέου κοινωνικού συμβολαίου» ή της «λαϊκής οικονομίας-εξουσίας» αλλά από την πολιτική πρόταση ανατροπής της διαρκούς επιδρομής του κεφαλαίου, μέσα από όλες τις μάχες της περιόδου, που συμπυκνώνεται στο πολιτικό σύνθημα: «Να πέσει απ’ τα κάτω και αριστερά η κυβέρνηση της ΝΔ. Όχι στο ΠΑΣΟΚ και τα κεντροαριστερά σενάρια. Ν’ απομονωθεί πλήρως πολιτικά το ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Με την Αντικαπιταλιστική Αριστερά και ένα πολιτικό και κοινωνικό κίνημα ανατροπής!».


Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: