Αθήνα: Συγκέντρωση αισιοδοξίας και μάχης

syg7

Τρίτη 2 Ιούνη, 8μμ στην Καμάρα: η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Μαζική και με παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην Ομόνοια, όπου στις 8.30 άρχισε η κεντρική ομιλία, που εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε ο Θ. Διαβολάκης, υποψήφιος, ανένταχτος αγωνιστής. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο καθηγητής σ. Ευτύχης Μπιτσάκης, τονίζοντας ότι «έγινε η αρχή, για μια αριστερά ενωτική, της σκέψης και της  δράσης, δημοκρατική, αλλά ταυτόχρονα επαναστατική και κομμουνιστική». Με μεγάλο παλμό ηχούσαν τα συνθήματα «ούτε ΠΑΣΟΚ-Ούτε Δεξιά, εμπρός για μια ανεξάρτητη Αριστερά» και «Με την Αριστερά της Ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής».

Η συνέχεια δόθηκε με τους χαιρετισμούς των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Κομμουνιστική Ανανέωση έδωσαν το στίγμα τους, ενώ χαιρετισμός διαβάστηκε από τους Οικολόγους Εναλλακτικούς και τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο κομμουνισμός» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι δυνατά, μαζί με πολλά ακόμα συνθήματα.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν μηνύματα από το NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα Γαλλίας) και το Κόκκινο Κόμμα Νορβηγίας.

syg9Παρόντες αγωνιστές της ιστορικής Αριστεράς, έντονη παρουσία νεολαίας, κόσμος των εργατικών και νεολαιίστικων μαχών από πολλές γενιές και χώρους. Κλίμα αισιοδοξίας και μάχης στο δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δίνει τη μάχη ώστε να συγκροτηθεί μια άλλη αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας. Αυτή την ανάγκη, σε όλα τα επίπεδα, τόνισε το σύνολο των ομιλητών. Και ο κόσμος απαντούσε δυνατά με συνθήματα.

Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε αντικυβερνητική και αντι-Ε.Ε. διαδήλωση προς τη βουλή, ενώ η αστυνομία με κλούβες εμπόδισε την πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε.

Εκ μέρους του ΝΑΡ χαιρέτησε η σ. Σύλβια Κοιλάκου, υποψήφια, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: