Διεθνείς συναντήσεις του ΝΑΡ

Αντιπροσωπεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος παραβρέθηκε στο ιδρυτικό συνέδριο του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος της Γαλλίας – ΝΑΚ που έγινε στις 5/2. Παράλληλα με το συνέδριο, στο Παρίσι έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών από διάφορες χώρες, στην οποία πήραν μέρος 40 αριστερές οργανώσεις από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Το ΝΑΡ στις παρεμβάσεις του στάθηκε σε πολιτικά συμπεράσματα από την εξέγερση του Δεκέμβρη, αλλά και στην ανάγκη δημιουργίας ενός πόλου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς, καθώς και την ανάγκη να αναπτυχθεί η συζήτηση για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση. Ιδιαίτερες συναντήσεις είχε η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ με μέλη της ηγεσίας του ΝΑΚ.

Η αντιπροσωπεία του ΝΑΡ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – PFLP και τον σ. Nasser al Kafrana, μέλος του Π.Γ. της οργάνωσης. Ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση με τον σ. Farahany Berouse, ιστορικό μέλος της οργάνωσης Φενταγίν του Ιράν και σημερινό μέλος της οργάνωσης Αλληλεγγύη στους Εργάτες του Ιράν.

Συνάντηση έγινε και μεταξύ ΝΑΡ και Εργατικού Πολωνικού Κόμματος. Τέλος, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΝΑΡ με το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας – EMEP. Στην αντιπροσωπεία του EMEP Τουρκίας συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων σ. Καμίλ Τεκίν Σουρέκ. Σε όλες τις συναντήσεις, το ΝΑΡ έθεσε το ζήτημα του συντονισμού και της κοινής δράσης των δυνάμεων για τα ζητήματα του πολέμου, τα 60 χρόνια ΝΑΤΟ, την κρίση και την πάλη κατά της Ε.Ε. Ανέπτυξε επίσης τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα από την έκρηξη του Δεκέμβρη και τις θέσεις του για την ανάγκη του πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: