Θεσσαλονίκη: πετυχημένη συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των οργανώσεων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14 Φλεβάρη. Πάνω από 500 αγωνιστές παρακολούθησαν την πλούσια συζήτηση, η οποία ξεκίνησε με εισήγηση που βασίστηκε στο Κείμενο Κοινού Προβληματισμού των οργανώσεων. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μέλη οργανώσεων και ανένταχτοι, πήραν το λόγο εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, πανεπιστημιακοί που αναφέρθηκαν στην εξέγερση του Δεκέμβρη, στους κοινωνικούς αγώνες της περιόδου σε υγεία, αγροτιά, ΑΕΙ-ΤΕΙ, στη δράση που αναπτύχθηκε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στην Κ. Κούνεβα. Ακόμη το λόγο έλαβε και στρατευμένος από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», καθώς και επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία.

Επίσης μεταφέρθηκε η εμπειρία από το ιδρυτικό συνέδριο του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι, ενώ διαβάστηκε το μήνυμα του ΝΑΚ στη συγκέντρωση του Σπόρτινγκ. Η παρέμβαση του ΝΑΡ βασίστηκε στην πολιτική πρόταση του για τη συσπείρωση της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς που δημοσιεύεται εδώ. Μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε σε μορφή φυλλαδίου (pdf) από εδώ και να διαβάσετε το κείμενο παρέμβαση της νΚΑ από εδώ.

Η διαδικασία κατέληξε στην υιοθέτηση του Κειμένου Κοινού Προβληματισμού και στην απόφαση που ακολουθεί:

Εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία για αυτή την εκδήλωση, επιδιώκοντας να δώσουμε συνέχεια στη δυναμική που αναδείχτηκε στη συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ στις 31 Γενάρη δηλώνουμε ότι μας ενώνει η κοινή αναζήτηση για μια δυνατή και ενωτική Αριστερά, αντικαπιταλιστική και επαναστατική. Αρνούμαστε τη λογική της ήττας και του συμβιβασμού. 

Γι’ αυτό και λέμε ότι πρέπει να υπάρξουν τώρα αποφασιστικά βήματα στην πολιτική ενότητα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και την κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, δυνάμεις και αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς:

  • Προωθούμε ακόμα πιο αποφασιστικά την κοινή μας δράση στο πλευρό των εργαζόμενων και της νεολαίας στους αγώνες που έρχονται. Βαθαίνουμε τις σχέσεις ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρίνειας και συντροφικότητας ανάμεσά μας.
  • Ενισχύουμε το συντονισμό μας σε πολιτικό επίπεδο και συγκροτούμε Πρωτοβουλία για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σεβόμενοι την αυτοτέλεια κάθε οργάνωσης. 
  • Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για να συμμετέχουν και να στηρίξουν ενεργά την κοινή μας προσπάθεια.
  • Επιδιώκουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των αγωνιστών ενταγμένων και ανένταχτων σ’ αυτή την προσπάθεια και γι’ αυτό προχωρούμε στη διοργάνωση αντικαπιταλιστικών εκδηλώσεων, συζητήσεων και πρωτοβουλιών σε τοπικό και κλαδικό επίπεδο, καθώς και συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας. Στόχος μας είναι η πανελλαδική συνάντηση πρωτοβουλιών αυτού του χαρακτήρα στην Αθήνα, στις 22 Μάρτη. 
  • Επιδιώκουμε την παρέμβασή μας στους ταξικούς αγώνες της περιόδου, αλλά και στις εκλογικές μάχες, που θα υπηρετεί την αποτελεσματικότητα του κινήματος και θα ενισχύει τη συγκρότηση του ρεύματος της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. 

Ακόμη αποφασίστηκε 

  • η σύσκεψη για την άμεση δράση με στόχο την απελεύθερωση των συλληφθέντων του Δεκέμβρη
  • τη συμμετοχή στην πορεία για την Κ. Κούνεβα και ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, 6μμ, άγαλμα Βενιζέλου
  • την οργάνωση της παρουσίας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 25 Φλεβάρη.
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: