Ανακοίνωση του ΝΑΡ Πάτρας

joke-6

Εργάτες Εργάτριες , εργαζόμενοι, νέοι και νέες!

Η πολιτική της φτώχειας και της ανέχειας, η πολιτική που ξεπετά στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας το 25%  του ελληνικού λαού ,η πολιτική του «ξεπουλώ ότι κινείται και αναπνέει» για να περάσει έχει ανάγκη την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα ΜΕΑ, την ενεργοποίηση του συνδικαλιστικού και φοιτητικού τμήματος της ασφάλειας, τις παρακολουθήσεις, την αστυνομική βία, τους πυροβολισμούς, τις δολοφονίες.
Το χέρι του αστυνομικού που δολοφόνησε το όπλισε η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Είναι η ίδια πολιτική που πνίγει το μέλλον της νεολαίας στα βαλτόνερα του σήμερα, που τρέφει την τυφλή βία και την αδιέξοδη οργή.

Τις πόλεις τις καίει η κυβέρνηση Καραμανλή, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και  η πολιτική τους πάνω στην οποία ανθίζουν τα «σταφύλια της οργής» !

Κυβέρνηση και κράτος ετοιμάζουν τη «σιδερένια φτέρνα» τους για να συντρίψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, που οξύνονται λόγω της τρομερής επίθεσης που εξαπολύει το κεφάλαιο στους εργάτες και εργαζόμενους για να ξεπεράσει την κρίση του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τους τρομονόμους, τη συνθήκη Σένγκεν και την Ευρώπη – φρούριο διαμορφώνει το πλαίσιο για την έξαρση της καταστολής. Το σύστημα επιδιώκει να θωρακιστεί απέναντι σε μια νέα άνοδο των κοινωνικών αγώνων, προωθώντας το νέο κύμα απολύσεων, τη νέα φτώχεια και τις προτάσεις Μίχαλου για μισή δουλειά – μισή ζωή, την τρομοκρατία του κεφαλαίου στο εργοστάσιο και της αστυνομίας στους δρόμους.

Γι αυτό βγάζει φόρα παρτίδα κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Από χτες το βράδυ η ομάδα Καλαμπόκα, η γνωστή ομάδα Κένταυρος που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα έκανε πάλι την εμφάνιση της με αλυσίδες, μαχαίρια και λοστάρια και το έπαιζαν προστάτες της τάξης και της ασφάλειας! Το αυγό του φιδιού βγάζει πάλι κεφάλι!

Η κυβέρνηση Καραμανλή, η κυβέρνηση της λεηλασίας των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας, της διαρκούς καταστολής, πρέπει να ανατραπεί από τα κάτω και από Αριστερά!

Γιατί αν φύγει από τα πάνω και από δεξιά νέες περιπέτειες και δεινά μας περιμένουν!

Καμία ανοχή στο ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο συναινεί αλλά και προωθεί την ίδια πολιτική.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – καταλήψεις, συντονισμό των εργατικών σωματείων, των νεολαιίστικων συλλόγων, των μαθητών, με μια  μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, που θα ορθωθεί απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, θα καταφέρει ρήγματα στην πολιτική της, θα επιβάλει εργατικές- λαϊκές κατακτήσεις και θα ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή, με ανεξάρτητο και ισχυρό το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και τη κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων, με ένα πολιτικό μαζικό κίνημα ανατροπής του οργίου κρατικής – κυβερνητικής βίας, της αντιλαϊκής εισοδηματικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των αντιδραστικών οδηγιών Λισσαβόνας- Μπολώνιας, της αντεργατικής επίθεσης συνολικά.

Μπορούμε να βάλουμε τη δικιά μας σφραγίδα της ελπίδας, των κατακτήσεων τώρα, της ανατροπής και της προοπτικής μιας κοινωνίας που οι νέοι θα περπατούν και θα ζουν ελεύθεροι!

Το σύστημα που θυσιάζει τους 16χρονους στο βωμό της κρατικής βίας μπορεί να πάει στη χωματερή της ιστορίας.

  • Άμεση παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
  • Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ
  • Άμεση διάλυση του εργατικού και φοιτητικού τμήματος της ασφάλειας !
  • Αφοπλισμός  τώρα της αστυνομίας,
  • Διάλυση τώρα των ΜΑΤ, κάτω οι χαφιέδες και οι  χαφιεδοκάμερες
  • Κατάργηση των τρομονόμων και όλου του αντιδραστικού κατασταλτικού πλαισίου
  • Κίνημα για τις ελευθερίες της εποχής μας, σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό που σκοτώνει στη δουλειά,  στην πόλη, στον πόλεμο !

Πάτρα, 10-12-2008

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: