Δυναμική Παρέμβαση του ΝΑΡ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στη συγκυρία

st_4_kokkinosolinarioΠολιτική και οικονομική εξόρμηση του ΝΑΡ, πρωτοβουλίες του ΜΕΡΑ, παρέμβαση στους εργατικούς αγώνες και το κίνημα.

Πυκνό είναι το πρόγραμμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών του ΝΑΡ και του δυναμικού της αντικαπιταλιστικής αριστεράς το επόμενο διάστημα, στο φόντο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Πολιτική καμπάνια – εξόρμηση ξεκινάει το ΝΑΡ, με σειρά εκδηλώσεων και συσκέψεων των οργανώσεών του με θέμα την καπιταλιστική κρίση και την απάντηση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς, παρουσιάζοντας την πρότασή του που πρόσφατα αποφάσισε στο Πανελλαδικό Σώμα. Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε και η πετυχημένη εκδήλωση του ΝΑΡ και της νΚΑ στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Νοέμβρη.

Ταυτόχρονα το ΝΑΡ αρχίζει πανελλαδική οικονομική εξόρμηση, καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμβάλλουν και έμπρακτα στην ενίσχυση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής πάλης και της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης. Προς την Πανελλαδική του Συνέλευση βαδίζει το ΜΕΡΑ, με στόχο να διαμορφώσει την πρότασή του, ενώ οργανώνονται εκδηλώσεις του Μετώπου για την κρίση.

Ενδιαφέρον και επίκαιρο ιστορικό-πολιτικό και θεωρητικό διήμερο του ΝΑΡ με θέμα «90 χρόνια από τη γέννηση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος στην Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα (Νομική) και αμέσως μετά και σε άλλες πόλεις (αναλυτικά για το πρόγραμμα εδώ).

Σημαντικοί είναι και οι εργατικοί αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ιδιαίτερα σε κλάδους και χώρους δουλειάς όπου υπάρχει παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των εργατικών συλλογικοτήτων που δίνουν τη μάχη με ένα διαφορετικό περιεχόμενο και μορφές από τον αστικό υποταγμένο συνδικαλισμό.

Οι αγώνες στην υγεία, στις τηλεπικοινωνίες, το βιβλίο, τους ΟΤΑ, αλλά και στα λιμάνια και τεχνικές εταιρείες, δείχνουν τις δυνατότητες και την ανάγκη για ένα νέο, ταξικό εργατικό κίνημα. Στην πορεία προς την πανεργατική Απεργία της 10ης Δεκέμβρη, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα στη βάση της ανατροπής της επίθεσης, της ριζικής βελτίωσης της θέσης των εργαζόμενων, της υπέρβασης του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Εκδήλωση 11 πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων με θέμα την απάντηση στην κρίση θα γίνει στις 5 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Σύσκεψη των εργατικών σχημάτων-παρεμβάσεων-κινήσεων έγινε την Τετάρτη 3/12 στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 4/12 στην Αθήνα.

Στον ίδιο δρόμο και οι αγώνες στην εκπαίδευση, όπου με καταλήψεις και διαδηλώσεις, αλλά και πολλές γενικές συνελεύσεις προχώρησαν οι φοιτητές και σπουδαστές, αναζητώντας ένα νικηφόρο κίνημα απέναντι στα ανοικτά μέτωπα των ΚΕΣ, του νόμου Πλαισίου και των εσωτερικών κανονισμών.

Σημαντική και η εκδήλωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης στις 5 Δεκέμβρη στο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με θέμα τις μειονότητες στη Ελλάδα.

Η παρέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΡ το επόμενο διάστημα έχει στόχο να δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια για την στρατηγική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση, για ένα νέο ταξικό εργατικό κίνημα, για βήματα στην κατεύθυνση του πόλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την ανάπτυξη της  μετωπικής πολιτικής δράσης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στις εκλογικές μάχες, την προώθηση των ιδεών της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και την παρέμβαση στην ευρύτερη συζήτηση που διεξάγεται μέσα στον πλατύ κόσμο της αριστεράς.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: