Αρχική > φοιτητικό κίνημα, Αριστερά, αντιΕΕ, δημ. δικαιώματα & ελευθερίες, εργατικό κίνημα, εκπαίδευση, μαθητές, νΚΑ > Ανακοίνωση για τις μαθητικές καταλήψεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ανακοίνωση για τις μαθητικές καταλήψεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους μαθητές και τις πάνω από 100 καταλήψεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στα λύκεια της χώρας. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθιστούν τον αγώνα τους μονόδρομο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την κάλυψη των αναγκών τους. Το κτιριακό πρόβλημα, η συμπίεση του ελεύθερου χρόνου, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία και τα ποικίλα προβλήματα που πυροδοτούν τις καταλήψεις αποτελούν το «κοινωνικό ζήτημα» όπως το βιώνει η μαθητική νεολαία.

Την ίδια ώρα που η βάση του «δέκα» πετάει χιλιάδες μαθητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, παραπέμποντας τις οικογένειες τους για οικονομική αφαίμαξη στους εμπόρους κατάρτισης των ιδιωτικών κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Ο αγώνας της νεολαίας σήμερα καλείται να αναμετρηθεί και να ανατρέψει την ένταση των οικονομικών και ταξικών φραγμών στην παιδεία, στην κατεύθυνση της κατάργησης τους. Να σταματήσει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και το σπρώξιμο της πλειοψηφίας των μαθητών στην κατάρτιση.

Οι μαθητικές καταλήψεις πρέπει να συνεχιστούν, μπορεί και πρέπει να νικήσουν. Με στόχο να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ μέσα από το συντονισμό του μαθητικού κινήματος με τους φοιτητές και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα συμμετοχής όλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στη διαδήλωση της Τρίτης 21 Οκτώβρη, με προσυγκέντρωση στις 09:00 π.μ. στο Πολυτεχνείο, σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα αγωνιζόμενα κομμάτια σε εκπαίδευση και εργασία.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: