Αρχική > Αριστερά, ΝΑΡ, αντιπολεμική δράση, αντιΕΕ, διεθνισμός > Το ΝΑΡ για τον πόλεμο στην Οσετία και τις εξελίξεις στον Καύκασο

Το ΝΑΡ για τον πόλεμο στην Οσετία και τις εξελίξεις στον Καύκασο

 

Η τυχοδιωκτική επίθεση που εξαπέλυσε η γεωργιανή κυβέρνηση – μαριονέτα των αμερικάνων – σε βάρος των αμάχων στο Τσχινβάλι και της ρώσικης «ειρηνευτικής δύναμης» στη Νότια Οσετία προκάλεσε την προετοιμαζόμενη  πολεμική επίθεση της ρώσικης κυβέρνησης με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και πρόσφυγες.

Ο πόλεμος που εξελίσσεται στην περιοχή είναι γέννημα της πάλης ανάμεσα στις ρώσικες, αμερικανονατοϊκές και ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το ξαναμοίρασμα και τον έλεγχο του φυσικού πλούτου και των σφαιρών επιρροής του Καυκάσου και της Κασπίας Θάλασσας.

Πραγματοποιείται πάνω στη  βάση της νέας ποιοτικής όξυνσης του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων και των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που συνοδεύουν τη διεθνή οικονομική κρίση και τις νέες μορφές αύξησης της εκμετάλλευσης των λαών στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού. Οι ιμπεριαλιστές  για να ελέγξουν τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής καθώς και τους    αγωγούς  διέλευσης τους, ενισχύουν και αξιοποιούν τις εθνικιστικές τάσεις, τις τοπικές μαφίες και  ι τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Ο πόλεμος αυτός εμπλέκει άμεσα -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- τον αμερικάνικο και ρώσικο ιμπεριαλισμό και εμπεριέχει τον κίνδυνο, ανεξάρτητα από μια παροδική εκεχειρία, ενός ντόμινο συγκρούσεων που  θα συμπαρασύρει μαζί με τη  Νότια Οσετία και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται στενά με τις αντίστοιχες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούν στην περιοχή μας οι επεμβάσεις ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ με  τη δημιουργία προτεκτοράτου στο Κόσσοβο, την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το αμερικάνικο σχέδιο ελέγχου της Μέσης Ανατολής, τις απειλές κατά του Ιράν, τη συνεχιζόμενη κατοχή του Ιράκ.

Η ελληνική αστική τάξη, η κυβέρνηση της ΝΔ -όπως και αυτές του ΠΑΣΟΚ- έχουν συγκεκριμένες ευθύνες διότι συμμετέχουν άμεσα  στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποστέλλουν  στρατεύματα στις περιοχές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, οξύνουν με την πολιτική τους τον ενδοαστικό ανταγωνισμό ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή. 

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

– Να επιστρέψουν αμέσως όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις περιοχές επέμβασης.  Να αποσυρθούν όλα τα ένα στρατεύματα και να αποτραπούν οι επεμβάσεις στα Βαλκάνια. Να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ΝΑΤΟ- ΕΕ. 

– Αντιϊμπεριαλιστική αλληλεγγύη με τους λαούς του Καυκάσου στον αγώνα τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ενάντια στις κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

– Κοινή απάντηση και πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο στον Καύκασο, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και απειλές στη Μέση Ανατολή, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, για μια άλλη αντικαπιταλιστική εργατική διεθνοποίηση και προοπτική.

Αθήνα 14 Αυγούστου 2008

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: