Αρχική > φοιτητικό κίνημα, Αριστερά, ΕΑΑΚ, δημ. δικαιώματα & ελευθερίες, νεολαία > Το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλεται, δε συκοφαντείται

Το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλεται, δε συκοφαντείται

Δελτίο τύπου αριστερών κινήσεων, σχημάτων και παρατάξεων του ΑΠΘ για την επίθεση που δέχεται το φοιτητικό κίνημα

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα συντονισμένο σχέδιο της κυβέρνησης με τη χρήση πρυτανικών αρχών, ΜΜΕ και κατασταλτικών μηχανισμών για να εφαρμόσει το νέο νόμο πλαίσιο, παρά και ενάντια στις αποφάσεις και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος τα 2 τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα συντελείται ένα όργιο καταστολής, τρομοκρατίας και προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην επιβολή του νέου νόμο-πλαίσιο μέσω των πρυτανικών εκλογών. Το άσυλο καταργείται στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει κάθε είσοδο προς αυτά. Την ίδια ώρα κυκλοφορούν μέσα στα ΤΕΙ ομάδες δαπιτών οπλισμένες με καδρόνια με καρφιά, πυροσβεστήρες και λοστάρια με τη συνδρομή δεκάδων μπράβων νυχτερινών μαγαζιών. Το ίδιο σκηνικό και στο πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου 4 φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο αφού δέχτηκαν επίθεση με παραλάιζερ ( παράνομο αναισθητικό όπλο) από μπράβους. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η απειλή των καθηγητών για λοκ-άουτ των σχολών.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η γνωστή προπαγάνδα των ΜΜΕ ώστε να δικαιολογηθεί η βία τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μετατροπής της μαζικής παράστασης των φοιτητικών συλλόγων στη σύγκλητο με σκοπό το μπλοκάρισμα του νέου νόμου πλαίσιο σε υποτιθέμενο «ξυλοδαρμό» του πρύτανη!

Η επίθεση σε security του ΑΠΘ στις 30/5 ουδεμία σχέση έχει με το φοιτητικό κίνημα και τις πρακτικές που επιλέγει να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του. Αντιθέτως, στη συγκυρία αυτή για εμάς εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και παρακρατικών μηχανισμών να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα και τις συνιστώσες του και να το απομονώσουν από τους εργαζόμενους και την κοινωνία που δέχονται την ίδια αντιλαϊκή επίθεση.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα με κατεύθυνση το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του νέου νόμου-πλαίσιο, των ιδιωτικών πανεπιστημίων και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης που πλήττει την πλειοψηφία της κοινωνίας.

ΕΑΑΚ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΣΠ, ΑΡΕΝ, Αυτόνομη Παρέμβαση Πολιτικών Επιστημών, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Χημικών-Μηχανικών, ΑΤΟΠΟ Τοπογράφων, El Condor Pasa Πολιτικών Μηχανικών, Format στην πληροφορική

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: