Αρχική > ανακοίνωση > Καταγγελία του ΝΑΡ Πρέβεζας για πρακτικές αποκλεισμού σε συνδικαλιστική σύσκεψη

Καταγγελία του ΝΑΡ Πρέβεζας για πρακτικές αποκλεισμού σε συνδικαλιστική σύσκεψη

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το νέο νόμο της Πετραλιά εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για μεταφορά όλου του κόστους της κοινωνικής ασφάλισης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Ταυτόχρονα με τη διάλυση των ενιαίων εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του 8ωρου και τις διαφορετικές συμβάσεις εργασίας διασπούν και κατακερματίζουν τους εργαζόμενους.

Ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η ΓΣΕΕ χωρίς «τσίπα» υπογράφει νέα συλλογική σύμβαση ντροπής (του ενός ευρώ την ημέρα) με τον ΣΕΒ, η ΑΔΕΔΥ προσπερνάει αδιάφορα τις εξευτελιστικές «αυξήσεις» των δημοσίων υπαλλήλων, και όλοι μαζί (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) μπλοκάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις.

Οι αγωνιστικές αυτές διαθέσεις καταγράφηκαν από τη συμμετοχή στις κλαδικές απεργίες διαρκείας των ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τις οποίες ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προσπάθησε να συντονίσει!!!

Καθώς κλιμακώνεται η κυβερνητική επίθεση και βαθαίνει η συναίνεση της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας βγαίνει στην επιφάνεια μεγάλο κομμάτι εργαζομένων που προβληματίζεται και αμφισβητεί αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. (Η καταψήφιση του απολογισμού του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας από το σώμα των αντιπροσώπων αποτελεί τέτοιο σημάδι).

 Έτσι ενώ θα έπρεπε να ενισχυθεί η αγωνιστική ταξική ενότητα όλου αυτού του αγανακτισμένου κομματιού εργαζομένων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- εργοδοσίας, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την καταγγελία της υπογραφής των εξευτελιστικών συμβάσεων, για 1.400 ευρώ για όλο το λαό, για κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, η ηγεσία του ΠΑΜΕ, δυστυχώς, συνεχίζει να ακρωτηριάζει πιο έντονα τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Το τελευταίο περιστατικό το οποίο καταγγέλλουμε ξεπερνάει κάθε όριο λογικής. Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 07-04-2008 και ώρα 20:30 η τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ είχε καλέσει «ανοιχτή πλατιά και μαζική  σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών με θέμα τον απολογισμό των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα». Χαρακτηριστικά η πρόσκληση- αφίσα ανέφερε ότι η παρουσία όλων κρίνεται αναγκαία.

Στη σύσκεψη αυτή εκτός από τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, προσήλθαν και μέλη της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Εργαζομένων Πρέβεζας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» (ο εκπρόσωπος της στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, ένα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Υπαλλήλων της νομαρχίας- μέλη και οι δύο του Νέου Αριστερού Ρεύματος) αλλά και άλλοι ανένταχτοι συνδικαλιστές.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία το μέλος της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΜΕ, Μπακιρτζόγλου Γιώργος, συνδικαλιστής στο Δήμο ,νομαρχιακός σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ, ανακοίνωσε στα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου Εργαζομένων της νομαρχίας ότι είναι ανεπιθύμητοι στην ανοιχτή σύσκεψη σωματείων στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, στην ίδια δηλαδή σύσκεψη στην πρόσκληση της οποίας στο τέλος γράφανε ότι η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!!!

 Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Σε αυτή τη φάση της κυβερνητικής επίθεσης η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων με περιεχόμενο αιτημάτων που θα εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες μας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ.

Το μποϊκοτάρισμα αυτής της ενότητας των εργαζομένων, η ιδιοκτησιακή λογική μέσα στα σωματεία, η περιχαράκωση της ηγεσίας του ΚΚΕ,  ευνοεί την κυβέρνηση της ΝΔ και ταυτόχρονα σπρώχνει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στα εναλλακτικά (ακίνδυνα για το σύστημα) σενάρια διακυβέρνησης και ενσωμάτωσης της δυσαρέσκειας απέναντι στο δικομματισμό, με πρωταγωνιστές, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, τα κυρίαρχα συμφέροντα και τα εκδοτικά συγκροτήματα.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

δεν πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρακτική υιοθετείται από την πλειοψηφία των μελών του ΠΑΜΕ που δίνουν καθημερινά μάχη στους χώρους δουλειάς. Η πρακτική όμως της ηγεσίας του ΠΑΜΕ πρέπει να καταδικαστεί γιατί με τέτοια συμπεριφορά δεν μπορείς να πείσεις κανέναν να τα βάλει με την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου όπου πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ , πολύ περισσότερο δεν μπορείς να πείσεις κάποιον νέο άνθρωπο να γραφτεί στα συνδικάτα, ούτε να δώσει τη μάχη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με λογική νίκης από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ) και η νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ θα συνεχίσουν να προτείνουν κοινή δράση με βάση το περιεχόμενο που προαναφέραμε δίνοντας ταυτόχρονα όλες μας τις δυνάμεις για ένα νέο εργατικό κίνημα πραγματικό αντίπαλο της εργοδοσίας, για τον πόλο της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που επαναθεμελιώνει την κομμουνιστική προοπτική στην εποχή μας.

 

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ

Οργάνωση Πρέβεζας

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: