Αρχική > πόλη-περιβάλλον, δημ. δικαιώματα & ελευθερίες, κινητοποιήσεις > Γιάννενα: επίθεση τραμπούκων σε αγωνιστή (ανακοινώσεις ΝΑΡ και ΜΕΡΑ)

Γιάννενα: επίθεση τραμπούκων σε αγωνιστή (ανακοινώσεις ΝΑΡ και ΜΕΡΑ)

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζουν με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τους δύο δράστες της επίθεσης εναντίον μέλους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών την Κυριακή το βράδυ. 

Οι δύο άνθρωποι που επανειλημμένα έχουν δράσει κατά του κοινωνικού συνόλου, είτε ως συνεργάτες του ιδιώτη στον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών το «Ξενία», είτε ως συνεργάτες και καταδότες της αστυνομίας, είναι μια ζωντανή απειλή για τους ανθρώπους αυτής της πόλης που εκφράζουν δημόσια την άποψή τους, επώνυμα και δεν φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους από τα ΜΜΕ. Μεγαλύτερη απειλή όμως και από αυτούς τους θλιβερούς δράστες, είναι εκείνοι που τους καλύπτουν, είτε πρακτικά, είτε πολιτικά.

 Είναι υπεύθυνος ο Δήμος γιατί ο δήμαρχος έχει πάρει το μέρος της πιο ληστρικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έχει ενσκύψει στην πόλη και γιατί γι αυτόν υπάρχουν μόνο «μειοψηφίες» όταν οι πολίτες αντιδρούν στις αποφάσεις του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει μαζέψει γύρω του τους πλέον αντιδραστικούς παράγοντες, από τους αντιδημάρχους-τσαμπουκάδες που καβαλάνε τα απορριμματοφόρα για να αποδείξουν στους απεργούς τον ανδρισμό τους, μέχρι τους συμβασιούχους μπράβους-ακροδεξιούς εθελοντές στη Σερβία, που πριν λίγα χρόνια έδερναν δημοσιογράφους στο δημοτικό μέγαρο.

Μαζί του είναι τώρα και οι «εξωτερικοί συνεργάτες» που αναλαμβάνουν με «νυχτερινές περιπολίες» να προπηλακίζουν, να επιτίθενται και πρόσφατα, να απειλούν με κανιβαλικές διαθέσεις τη σωματική ακεραιότητα πολιτών. Είναι και ο νομάρχης υπεύθυνος, γιατί αρνείται από το νομαρχιακό συμβούλιο να πάρει θέση για την επίθεση και κατά την προσφιλή ναπολεόντεια συνήθειά του,  «παίρνει το θέμα επάνω του» με μια απλή δήλωση καταδίκης, λες και πρόκειται για υπογραφή σύμβασης για κλειστό γυμναστήριο, αυτές που με «προσωπικές παρεμβάσεις» σε υπουργούς διατείνεται ότι εξασφαλίζει κατά καιρούς.

Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και όχι προσωπικό, όπως έσπευσαν να αποφανθούν διάφορα ΜΜΕ, τοπικά ή πανελλαδικής εμβέλειας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δράστης του ακρωτηριασμού είναι το πρόσωπο που συνδέει τις κατά καιρούς επιθέσεις κατά μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι απαντάει με «μηνύσεις» στις καταγγελίες που γίνονται εις βάρος του, όταν προβαίνει σε βιαιότητες και προπηλακισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση της Κυριακής, έγινε λίγες ώρες μόνο πριν εκδικαστεί μήνυση εις βάρος του για την επίθεση κατά του Δημήτρη Αργυρού και της Άλεξ Μπέγκα, πριν ένα χρόνο.

-Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

-Δεν φοβόμαστε κανέναν, πολύ περισσότερο όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους  και από προκατασκευασμένες μηνύσεις.

-Δεν φοβόμαστε ούτε τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς προστάτες τους, γιατί αυτή η πόλη είναι και δική μας, όπως και όλων των πολιτών.

-Δεν θα σταματήσουμε να αντιδρούμε στην παραχώρηση των δημοσίων χώρων σε ιδιώτες και την τσιφλικάδικη συμπεριφορά των τελευταίων. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις ενάντια στον κανιβαλικό ολοκληρωτικό καπιταλισμό,  για μια κοινωνία που «κουμάντο» θα κάνουν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου,  οι ανάγκες και τα δικαιώματα τους και όχι τα αφεντικά, οι ρουφιάνοι, οι μπράβοι τους και τα συμφέροντα τους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/4/08  8ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΔΡΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ. 

ΝΑΡ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Ιωαννίνων

ακολουθεί ανακοίνωση του ΜΕΡΑ Ηπείρου

ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ  ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΑ – ΜΗΤΣΗ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΑΝ

Τα γεγονότα ήδη γνωστά: Την Κυριακή που μας πέρασε, το «7» του Ξενία -που δίχως ντροπή  κατέδιδε αγωνιστές της επιτροπής αγώνα πολιτών -μαζί με τον πατέρα του έστησε ενέδρα και ξυλοκόπησε αγρία – κόβοντας το αυτί –σε αγωνιστή των ελεύθερων χώρων.

  Είναι μια συνέχεια της δράσης αυτού του τραμπούκικου και δολοφονικού κυκλώματος που έχει την ανοικτή πολιτική στήριξη του Δημάρχου Ιωαννίνων και του «σεΐχη» του «γκραντ σαράι» μεγαλοεπιχειρηματία -κολλητού του Καραμανλή- ΜΗΤΣΗ. Και την ανοχή του νομάρχη που ως ένας άλλος «Πόντιος Πιλάτος» αρνήθηκε να πάρει ανοικτή θέση καταδίκης του γεγονότος βγάζοντας απόφαση το νομαρχιακό συμβούλιο. 

Η επίθεση της Κυριακής δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου τυχαία καθώς έγινε μια μέρα πριν την δίκη του καταδότη του Ξενία αλλά και του πατέρα του για τις προηγούμενες άνανδρες  επιθέσεις σε ακόμη δυο μέλη της επιτροπή αγώνας πολιτών και σε ένα συναγωνιστή του κινήματος υπεράσπισης των ελεύθερων δημόσιων χώρων.

Εντός μιας τοπικής πολιτικής συγκυρίας που παραμένει ανοικτό το ζήτημα της νομιμότητας ή μη του «γκραντ σαράι», το γκαράζ της πλατειάς  δεν έχει νομιμοποιηθεί στην συνείδηση της πλειοψηφίας των Γιαννιωτών, κτίζεται παράνομα το κτελ στην Παπανδρέου, ετοιμάζεται η επίθεση στο στρατόπεδο Βελισαρίου  και η πλήρης καταστροφή των υγροβιότοπων από το άναρχο κτίσιμο σπιτιών και μαγαζιών. Που υπάρχει η πλήρη απαξίωση των δομών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας στα πλαίσια της δημοτικού συμβουλίου ενώ οι δημοτικοί υπάλληλοι στο δήμο πληρώνονται όταν και όποτε «θυμηθεί» η δημοτική αρχή, από ένα δήμο που χρωστάει σε όλους αν και έχει πουλήσει τα πάντα, αυξάνοντας διαρκώς τα δημοτικά τέλη και το νερό.  

Σε μια εποχή που ο βάρβαρος και κανιβαλικός καπιταλισμός της εποχής μας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα αποβράσματα της κοινωνίας για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην διεκδικήσουν,  ανθρώπινες συνθήκες ζωής , ελεύθερους και δημόσιους  χώρους. Για να μην διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν , το κοινωνικό πλούτο που παράγουν.

Η απάντηση απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία θα δοθεί από ένα ανατρεπτικό  κίνημα των εργαζόμενων που θα διεκδικεί αγωνιστικά,  μαχητικά τα δικαιώματα και τις ανάγκες που απορρέουν από τις τεράστιες αν και αντιφατικές δυνατότητες της εποχής στην προοπτική μιας άλλης κοινωνικής συγκρότησης που το πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι  παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου.  Σε μια κοινωνία που θα έχει ως αξιακό πλαίσιο την πολύμορφη δημιουργικότητα και όχι μισθωτή εργασία,. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Σε μια κοινωνία που η ελευθερία του καθενός θα είναι προϋπόθεση για την συλλογική ελευθέρια. Σε μια κοινωνία που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα το καταστρέφει στο όνομα του κέρδους και της ανάπτυξης. Σε μια κοινωνία που δεν θα έχει ως άξια την κατανάλωση εμπορευμάτων αλλά τις ισότιμες και πολύμορφες  σχέσεις των ανθρώπων.       

Άμεσα και στα Γιάννενα είναι ολοφάνερη αναγκαιότητα η οικοδόμηση ενός μαζικού  αμεσοδημοκρατικού κινήματος δημοκρατίας- δικαιωμάτων- εργασίας  που με τόλμη , μαχητικότητα θα συνδυάζει τον  αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα με τον αγώνα για την δημοκρατία, για τα κοινωνικά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και της δημόσιας περιουσίας. Έτσι θα απομονωθούν όχι μόνο τα δολοφονικά και μαφιόζικα όργανα αλλά και τα πολιτικά-  οικονομικά κεφάλια που δίνουν τις εντολές .

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: